96 570 01 01 - Plaza de la Constitucion, 1 03160 Almoradi ayuntamiento@almoradi.es

Horta

L’horta és la zona de cultiu tradicional de la comarca de la Vega Baixa i constitueix una zona característica per la múltiple divisió dels bancals plantats de diferents cultius i per la seua àmplia xarxa de camins rurals, senderes sense asfaltar, azarbes i sèquies per on l’aigua porta la vida als cultius i, per descomptat, el riu Segura.

L’horta constitueix un paisatge cultural, socioeconòmic i mediambiental, resultat del treball de moltes generacions al llarg de segles, constituint valors ambientals, culturals i econòmics, que són el principal senyal d’identitat per a la comarca. A més d’un valor econòmic i productiu, l’horta constitueix en sí un espai a conservar perquè no desaparega dels valors mediambientals i patrimonials.

Quant als cultius destacats a Almoradí es troben els cítrics i diverses hortalisses i verdures, entre les quals destaca la Carxofa.