96 570 01 01 - Plaza de la Constitucion, 1 03160 Almoradi ayuntamiento@almoradi.es

Sotos

Al llarg del riu Segura trobem diversos sotos creats després de les obres de canalització, i que formen part del Corredor Verd (tota la conca) realitzat per a la recuperació ambiental del llit. Cadascun d’aquests xicotets espais naturals està dedicat a una espècie vegetal.

En la ruta verda trobem el soto dedicat a la Mimosa (Acàcia cyanophylla) al costat d’un nou soto de gran grandària (63.000 m2), amb un ampli espai per a l’esbarjo, zona de pícnic, jocs infantils, etc.

Els sotos del riu Segura han sigut restaurats en els últims anys revegetándolos amb arbres endèmics i altres propis de la cultura d’Almoradí com lidoneros (Celtis australis), tarays (Tamarix gallica), pollancres (Populus sp.), algarrobos (Ceratonia siliqua), oliveres (Olea europea), palmeres datileras (Phoenix dactylifera), palmeres canàries (Phoenix canariensis), etc. Al costat d’espècies arbustivas com el Baladre (Nerium oleander), Piteras (Atzavara americana), ginesta d’olor (Spartium junceum), etc.