96 570 01 01 - Plaza de la Constitucion, 1 03160 Almoradi ayuntamiento@almoradi.es

Setmana Santa

Declarada d’Interès Turístic Localsilencio

La Setmana Santa a Almoradí és una barreja de fervor, art i tradició que se celebra des de finals del segle XVIII. Les primeres confraries a fer processons pels carrers d’Almoradí van ser: El Sant Sepulcre, Sant Joan de la Palma, La Verge Dolorosa, Jesús Natzarè, La Samaritana, La Verge del Roser i el Crist de les Campanes.

Però va ser a partir dels anys 40 quan realment es van organitzar aquestes germandats i es van crear altres noves com la Germandat de la Captura, Sant Pere i el Silenci. Al principi, l’organització de les desfilades processionals eren portats a terme entre el rector de torn i els presidents de les Confraries. La Junta Major de Germandats i Confraries es crea com a tal en 1976. El seu primer president va ser Guillermo Morales Pertusa i actualment la presidència recau sobre Rubén Berenguer Riquelme.

Uns dies abans de la Setmana Santa, la Junta edita i publica una revista, on apareixen totes les confraries i tots els actes que tindran lloc a la Quaresma i Setmana Santa. Les processons comencen el Diumenge de Rams a la tarda amb la Verge dels Dolors i culminen el diumenge de Resurrecció, en la qual participen totes Germandats.

A més de les processons, durant la Setmana Santa s’organitzen nombrosos actes litúrgics com: misses per les ànimes dels difunts i triduos, així com cicles de conferències i concerts corals i musicals.

La grandiositat de la nostra Setmana Santa es va veure reconeguda en 2009, en rebre, per part de Conselleria de Turisme, la Declaració d’Interès Turístic.