96 570 01 01 - Plaza de la Constitucion, 1 03160 Almoradi ayuntamiento@almoradi.es

Turisme Actiu

Ruta Patrimoni Cultural

ITINERARI DECLARAT D’INTERÉS TURÍSTIC LOCAL

La Regidoria de Turisme programa nombroses rutes patrimonials al llarg de l’any; visites gratuïtes per tal de fomentar el coneixement del patrimoni cultural i històric que posseeix Almoradí. L’hora d’inici és a les 10:30 del matí des de l’oficina Tourist Info Almoradí, a la Plaça de la Constitució. (Inscripció obligatòria mitjançant email a turismo@almoradi.es o en la Tourist Info, places limitades).

El recorregut descobreix els antics límits d’Almoradí, abans del fatídic terratrèmol de 1829, transportant-nos al passat a través de la seva història i amb la visita dels principals edificis d’Almoradí.

Durant la ruta, personatges sortits del passat apareixeran per explicar la seva història i apropar-nos al Almoradí que va néixer amb el nou traçat que arriba fins als nostres dies. Podeu descarregar el fullet d’aquesta ruta fent clic aquí.

Patrimoni cultural:

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Rutes Verdes

DECLARADES D’INTERÈS TURÍSTIC LOCAL

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Almoradí organitza des de fa anys aquestes Rutes Verds, dirigides a tots els públics. Durant aquests trajectes es poden observar les peculiaritats del típic paisatge d’horta que té Almoradí.

Les rutes verdes s’organitzen un cop al mes, a excepció dels mesos de gener, agost i desembre. Les rutes verdes comencen a les 10:30 del matí i el lloc de sortida és l’oficina Tourist Info Almoradí, a la Plaça de la Constitució.

Dues vegades a l’any, a la primavera ia la tardor, s’organitza la Ruta Verda Nocturna, la qual es realitza en aquesta ocasió divendres nit, i recorre els camins i els sotos del Riu Segura, de l’acabo municipal. Una alternativa d’oci familiar que cada any guanya més adeptes, sent la més multitudinària de totes.

Podeu descarregar el fullet de les rutes verdes fent click aqui.

Per inscriure a qualsevol de les rutes es prega enviar un mail a almoradi@touristinfo.net o a l’oficina Tourist Info.

Ruta de L’Horta

Aquesta ruta està formada per tres camins que formen un circuit perfecte per a aquells que desitgin conèixer la forma més tradicional de la nostra horta. En el camí de Moñino, el de Mayayo i el camí de Gomares, que es troben al costat del Col·legi Pascual Andreu, es poden visitar des dels cultius més propis de la zona (taronges, llimones, carxofes, etc) fins a la fauna i la flora autòctones. Tot això es pot conèixer durant un agradable passeig d’uns quatre quilòmetres aproximadament que es pot realitzar en poc més d’una hora. Consulta l’itinerari aquí.

Ruta dels Maçons

Aquesta sendera coincideix amb la històrica via pecuària reial denominada “Colada dels Pastors”, que provinent del sud de la comarca continuava cap a Dolores, passant per Almoradí. En aquesta ruta es pot trobar un dels arbres de major port de la comarca: el Ficus dels Mazones (Picus Macrophylla). Aquest arbre centenari presenta una visió espectacular, en definitiva un emplaçament digne de visitar. Al llarg de tot el recorregut es pot gaudir del paisatge de l’horta i dels diferents cultius que es produeixen a la nostra terra, per arribar finalment als sotos del Riu Segura. Aquest trajecte es pot completar en dues hores aproximadament. Consulta l’itinerari fent clic aquí.

Altres camins d’interés

Altres camins dignes de menció per mantenir la seva tradicional paisatge oferint diverses possibilitats per a gaudir de la nostra horta són:

Camí de la Fogaría
Camí de Catral
Camí del Azarbe Soler
Camí de Rambla
Camí del Gabato
Camí de les Granotes
Colada del Riu
Camí de la Venda
Camí dels Arrios
Camí de la Mota
Camí del Jardí
Camí de les Papetas
Camí del Azarbe Vell
Vereda del Cabildo

Ruta de les Ermites

Recorrent la història de la Setmana Santa d’Almoradí, trobem les primeres Germandats i Confraries a partir del segle XVIII, quan començaven a estructurar-se en mode d’associacions i sobretot al voltant d’algunes famílies per donar culte a una imatge. Després de la Guerra Civil les Germandats i Confraries es reestructuren i sorgeixen de noves, les quals han anat evolucionant i creixent fins als nostres dies. Aquesta evolució, al mateix temps que l’increment de participació en cadascuna de les Germandats i Confraries, així com en l’afluència de públic i visitants, va conduir al fet que el 14 de setembre de 2009, s’atorgués la Declaració de la Setmana Santa d’Almoradí com a Festa d’Interès turístic Local de la Comunitat Valaciana. L’alt valor patrimonial que posseeix la Setmana Santa a Almoradí serà el principal baluard d’aquesta ruta, en la qual els seus participants podran delectar els seus sentits amb la excel·lents obres d’art que es visitaran, totes elles protagonistes de la nostra Setmana Santa. S’organitzen diverses rutes en dates prèvies a la Setmana Santa, dirigides a escolars, així com una nocturna dirigida al públic en general.

INSCRIPCIONS:

A la Tourist Info Almoradí o enviant un correu electrònic a almoradi@touristinfo.net

Ermites participants:

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.